Materialen

Welke keukenfronten en aanrecht- of werkbladen zijn er en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende types en materialen?

Keukenfronten

Een keukenkast bestaat uit twee zijwanden, een bodemplaat, een achterwand en een bovenplaat. Deze complete kast wordt corpus genoemd. Voor op de corpus zijn de fronten als deuren, schuifladen of uittrekkasten aangebracht.

Het meest gebruikte basis- en draagmateriaal voor keukenmeubels is (afgezien van massief hout) MDF; een geperste houtvezelplaat met een middelharde dichtheid. Deze platen onderscheiden zich door enorme stabiliteit en buigvastheid, zijn eenvoudig te verwerken en worden daarom graag gebruikt voor reproducties en versieringen.

De fronten worden vervolgens gelak in diverse kleuren met een twee-componentenlak die uit een basislak en een verhardingslak bestaat. Wilt u geen MDF frontpaneel? Kies dan voor HPL, glas, echt massief hout, roestvrijstaal of een acrylfront. Vraag naar de mogelijkheden bij Wansing Keukens en vraag naar Müller of Nobilia keukenfronten.

 

Werkbladen

Ook op het gebied van de keuken werkbladen valt er veel te kiezen bij Wansing Keukens.  Zo leveren wij onder meer HPL bladen, Volkern of Sima core bladen, composiet, graniet, keramiek, Hi-mac, glas en roestvrijstaalbladen.  En bovendien zijn wij selectdealer voor alle Cosentino keuken werkbladen.

Op zoek naar echt maatwerk? Kijk dan op Topline werkbladen